72 90 90 50 post@dreamworld.no

Logg inn

Registrer deg

Du vil kunne se betalinger og informasjon om dine reiser etter at du har laget en profil. Etter selve reisen vil du også kunne legge inn anmeldelser.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Epost*
Telefon*
Land*
* Jeg godtar. Dreamworld sine Tjenestevilkår og Vilkår for personvern.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Allerede medlem?

Logg inn
72 90 90 50 post@dreamworld.no

Logg inn

Registrer deg

Du vil kunne se betalinger og informasjon om dine reiser etter at du har laget en profil. Etter selve reisen vil du også kunne legge inn anmeldelser.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Epost*
Telefon*
Land*
* Jeg godtar. Dreamworld sine Tjenestevilkår og Vilkår for personvern.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Allerede medlem?

Logg inn

Asias Høydepunkter

Sommeren 2017 hadde jeg og min samboer bestemt oss for at vi skulle gjøre noe helt spesielt. Vi var ikke helt sikker på hva eller hvor, men vi var begge enige om at vi ønsket å reise til Asia. Asia er en mangfoldig og dynamisk verdensdel, hvor man kan oppleve så utrolig mye forskjellig. Det hjelper også veldig på med et varmt klima og et herlig folkeslag.

BESTILL REISEN HER

Vi ønsket en variert ferie hvor man aldri blir lei.  En ferie hvor man kan slappe av på stranden, utforske dype jungler og se imponerende fossefall. En ferie der man også får oppleve moderne storby, utmerket shopping og glamorøs arkitektur. Etter mye research på forskjellige destinasjoner, og med hensyn på god logistikk ble valget enkelt. Vi bestemte oss for å reise til Kuala Lumpur (Malaysia), Phuket (Thailand), Siem Reap (Kambodsja), Bali (Indonesia) og Singapore (Singapore).

Like etter at reisen var bestilt, var vi så heldige at et herlig vennepar også slengte seg med. Med dette skulle vi fire tilbringe tre spennende uker sammens, rundt om hele Sørøst-Asia.
Det ble virkelig en suksess!

Kuala Lumpur – Malaysia

Kuala Lumpur er hovedstaden i Malaysia, som ligger godt plassert mellom Thailand og Indonesia. Etter en 17 timers flyreise fra Norge, var dette en utrolig behagelig destinasjon å komme til. Folkene er så utrolige hyggelige og imøtekommende, og er ikke masete. Vi bestilte oss transport via appen «Grab», som er det asiatiske svaret på Uber. Dette var utrolig billig, og vel organisert. Man får vite akkurat hvilken utgang bilen kommer, og man slipper å styre med kontanter. Denne appen anbefales å benytte for alle som reiser til Asia.

Når vi ankom hotellet måtte vi alle streve litt for å holde igjen haken. Vi bodde på hotellet Majestic, som virkelig lever opp til navnet. Hele hotellet var dekorert til kongelige verdige, og servicen var upåklagelig. Vi fikk også en egen butler som ville ta vare på oss i hele oppholdet.

Kuala Lumpur var turens største overraskelse, og ble umiddelbart en av mine absolutte favorittdestinasjoner. Dette begrunnes i byens utrolige byggverk, lave prisnivå og den hyggelige befolkningen. Det er ikke mange byer her i verden som er like utviklet som Kuala Lumpur, som holder et såpass lavt prisnivå. Man kan bo veldig eksklusivt til en billig penge.

I sink under the weight of the splendour of these visions!A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which

Tips:

Man bør besøke ikoniske Petrona Towers, og skaffe seg et obligatorisk bilde.

En unik og spennende matopplevelse finner man på: Dining in the Dark.

For shopping bør man ta en tur til Pavillion eller Suria KLCC.

Byens beste skybar finner man på Marinis on 57

Phuket – Thailand

Etter 3 fantastiske dager reiste vi videre med direktefly til Phuket. Vi fløy med flyselskapet Air Asia, som fungerte veldig fint og gikk fort unna. Flyreisen tok ikke mer enn 1 time.

Når vi ankom Thailand ble vi litt usikre på hvor vi skulle gå, da det krever visum for innreise osv. Men etter litt hjelp fra de som jobbet der ble vi henvist direkte til skranken, da man som nordmenn automatisk får visum i Thailand. Man må midlertidig fylle ut et skjema med litt info om hvor lenge man skal oppholde seg i landet osv.

Vi fikk bagasjen etter kort tid, og fant raskt en hyggelig taxisjåfør like utenfor flyplassen. Vi hadde ikke booket noen transport på forhånd før vi reiste, da det erfaringsmessig krever litt innsats for å finne sjåføren i folkemengden.

Bilturen tok rundt en time, og det var veldig mye spennende å se langs veien. Det morsomste var at vi flere ganger måtte stoppe for å slippe elefanter over veien. Da vet du at du er i Thailand!

Vel fremme på hotellet ble vi servert en smakfull velkomstdrikk, og henvist til våre lyse og fine rom. Vi bodde ved Patongstranden, på Paripas Hotel Patong. Dette var et veldig fint hotell med hyggelig personale og god mat. Vi dro også god nytte av hotellets takterrasse og bassengområde.

Vi hadde 5 fine dager i Phuket, hvor vi forsøkte mye forskjellig mat, utflukter og uteliv. Vår desidert beste opplevelse var dagsutflukten til Phi Phi, hvor vi ble hentet kl 7 om morgenen og kjørt av egen sjåfør til havna. Derifra vi kjørte vi speedbåt en hel dag, mellom forskjellige øyer i Phuket-bukten. Phi Phi var virkelig et syn for seg selv! En vakker strand utsmykket med fargerike klipper og grønn natur. Sanden var silkemyk, og så hvit at det nesten så ut som snø.

Photoshoot var selvfølgelig et must (selv om det var vanskelig å finne en god plass uten andre mennesker):

Bak stranden så finner man en veldig idyllsik sti hvor det er anbefalt å ta en spasertur:

Phuket er en utrolig nydelig og fin destinasjon, som byr på en rekke forskjellige akitivteter og utflukter. På grunn av øyas alsidighet, passer den både til familier og par, så vel som vennegjengen som ønsker en aktiv ferie. Det er ikke rart at dette er et av de mest populære reisemålene blant nordmenn.

Tips:

Om man er glad i et vibrerende uteliv, er Bangla Road et sikkert valg. Dette er en lang gate som består utelukkende av utesteder. Her finner man noe for enhver smak.

Den absolutt beste utflukten var dagsturen til Phi Phi. Dette anbefales til absolutt alle (Man får tabletter mot båtsyke, for den som ikke er så glad i bølger).

Kata Noi Beach: Dette er kanskje en fineste stranden i Phuket.

Buddhastatuen: Den gigantiske Buddha-statuen er et av de mest populære landemerkene i Phuket. Denne befinner seg på toppen av en bakke, hvor man får panoramautsikt over hele øya. Det er et vakkert syn!

Sørg for å ta med deg litt tålmodighet. Thailenderne er veldig glade i nordmenn, og tar gjerne kontakt på gata titt og ofte.

Neste stopp for turen var en destinasjon vi hadde gledet oss veldig til!

Siem Reap – Kambodsja

Vi reiste tidlig om morgenen, og etter litt over en time med direktefly kunne vi endelig krysse av Kambodsja på lista. Vi ankom til en liten og sjarmerende flyplass (dog moderne) hvor kø og hastverk ikke eksisterte. Vi kom raskt gjennom passkontrollen og fikk bagasjen med en gang. På utsiden var det silt opp en organisert kø med biler som ville kjøre oss til hotellet for en billig penge. Rett og slett en smertefri prosess.

På vei til hotellet var det virkelig fasinerende og se på områdene, bygningene, folkene og generelt infrastrukturen. Det er veldig synlig at landet ligger mange år tilbake enn det vi er vant med, men det har likevel sin sjarm. Det er ikke mange årene siden Kambodsja åpnet dørene sine for turisme, etter mange år med interne problemer og konflikter.

Når vi ankom hotellet, hoppet vi likevel flere år frem i tid igjen. Vi bodde på Lotus Blanc Resort, som er et vakkert femstjerners hotell. Vi ble umiddelbart utrolig imponert over standarden og personalet. Jeg har aldri vært borti maken til service før, hvor de ansatte gjorde at man nærmest kunne føle seg kongelig. Frokosten var upåklagelig, bassengområdet helt topp og prikken over i-en var verdens beste seng på rommet!

Vi hadde ordnet oss en egen sjåfør/guide for hele oppholdet, som var både veldig hyggelig og snakket bra engelsk. Med anbefaleringer fra han, fant vi tre forskjellige utflukter som vi skulle begi oss ut på. Angkor Wat, Ta Prohm og en båttur til en liten fiskelandsby. De to førstnevnte er to vanlige turistattraksjoner, mens fiskelandsbyen er noe som er mer uvanlig (men vi var så glad for at han anbefalte oss dette).

Å se de antikke templene er en virkelig sterk opplevelse. Det er helt utrolig hva Khmerene klarte å utrede for så mange år siden. Vi investerte i lokale klær, og utforsket hver krink og krok av templene.
Noen bilder ble det også selvfølgelig.

Når vi skulle besøke fiskelandsbyen, måtte vi kjøre et lite stykke til ingenmannsland. Der møtte vi en hyggelig kar som skulle kjøre oss videre med sin hjemmesnekra båt. Da vi ankom landsbyen ble vi veldig overrasket. Hele landsbyen er bygd på påler, hvor husene altså ligger rett over vannet. Det fantes ingen form for strøm, internett o.l. i denne landsbyen. Her bruker lokalbefolkningen elva til absolutt alt man kan tenke seg, finne mat, vaske seg og oppbevare krokodillene sine. Ja, de har altså krokodiller-farmer i denne landsbyen. Vi ble betrygget av guiden om at alle krokodillene befant seg innelåst i bur.

Dette var en veldig sterk opplevelse, hvor man virkelig får øynene opp for hvor forskjellig vi mennesker lever. Dog, skal det sies at samtlige av innbyggerne i fiskelandsbyen så svært så forøyd ut.

På enden av elva havner man plutselig ut i Tonle Sap, som er den største ferskvannsinnsjøen i hele Sørøst-Asia. Her kjørte vi litt utover før vi uheldigvis fikk motorstopp. Naturligvis, det eneste vi greide å tenke på var krokkodillefarmen..

Etter 5-10 minutter hadde heldigvis kapteinen av skuta vært flittig og fikset motoren, slik at vi trygt kunne kjøre tilbake til kaia.

Siem Reap er virkelig en by rik på  tradisjon og utflukter, og man bør belage seg på å være aktiv i løpet av oppholdet. Her finnes det ingen strender, så avslapping kan man ta ved neste destinasjon.

Tips:

Dollar. Det er veldig vanlig å bruke dollar som valuta her. Dette kommer av den lokale valuaten har vært preget av stor usikkerhet.

Billig! Siem Reap er helt absurd billig, hvor man får kjøpt det meste til 1 dollar. Dette være mat, transport og til og med massasje.

Nattmarked. Det er anbefalt å ta en Tuk Tuk inn til nattmarkedet i løpet av oppholdet. Her finnes det en rekke forskjellige restauranter, butikker og barer. Gatesnacks finner man også rundt hvert hjørne, hvor en storselger er frityrstekt skorpion og tarantell på pinne.

Bali – Indonesia

Mange erfaringer og opplevelser rikere, var det endelig på tide på reise til det som skulle vise seg å bli min favorittdestinasjon. Bali! Bali er noe helt egent som det er vanskelig å beskrive med ord, men noe alle som har vært der forstår. Det er en helt spesiell stemning eller «vibe» som preger hele øya. Alle er avslappet, har det fint og lever i harmoni. Og selve naturen er helt ekstremt vakker, med rene strender, høye klipper og majestetiske fossefall. Det er umulig å ikke trives!

Vi fløy til Bali med mellomlanding i Kuala Lumpur. Totalt brukte vi ca. 9 timer fra Siem Reap, til vi var framme. Her skulle vi tilbringe de neste 10 dagene, hvor halvparten av dem på hotell, og resten på egen villa.

De første dagene brukte vi på å slappe av, bade på stranden og spise god mat. Bali er virkelig et paradis for sunn og sprek mat, og er anerkjent for sine fargerike Smoothie-bowls. Vi bodde i Seminyak, hvor cafeer med denne maten ligger spredt over alt. Dette er et av de mest populære områdene i Bali, hvor man også finner et veldig bra uteliv.

Vi leide våre egne scootere i en uke, slik at vi kunne kjøre akkurat hvor vi ville. Trafikken i Bali står i en konstant «traffic-jam» som de sier, noe som kommer av at veiene er veldig smale.  Man kommer derfor langt raskere frem om man kjører scooter. Man bør være veldig obs når man kjører og være flink til å bruke blinklys. En annen ting som kan være greit å ha i bakhodet er at politiet i blant stopper turister, hvor de påstår at førerkortet ikke er gyldig i Bali. Man må deretter betale en bestemt sum for å få et bevis på at man kan kjøre lovlig.  Dette er ikke i henhold til lov, og rett og slett et forsøkt på å tjene et par ekstra kroner. En fin løsning viste seg å være å forklare at man har bodd i Bali lenge, og var lei av å bli stoppet slik. Vi fikk kjøre videre umiddelbart etter at vi påsto dette.

Vi brukte scooterene til å kjøre en tur mot Ubud, hvor man finner mange av Balis absolutt beste fossefall. Dette er helt klart verdt turen, og er blant annet svært Instagram-vennlig.

Tips: 

I løpet av et opphold i Bali anbefaler jeg virkelig å ta turen til Nusa Penida, Nusa Lembongan og/eller Gili-øyene. Vi gjorde ikke dette i løpet av denne turen, men har i etterkant reist dit og det var helt fantastisk!

Det anbefales virkelig å besøke en beach club mens man er i Bali. Vi tilbringte en hel dag på Potato head, hvor musikken, maten og drikken var helt eksemplarisk. Det anbefales å booke på forhånd, da køen pleier å bli svært så lang.

For god mat bør man ta turen til Kynd community eller Nalu Bowls.

PRUTE! Om Balinesere merker et snev av Skandinaver, øker prisene drastisk. Prisene på taxi kan gjerne nedforhandles med godt over halvparten.
Alternativt kan jeg anbefale å bruke Grabcar, som nevnt tidligere.

Singapore

Vi ønsket å avslutte denne turen med et PANG, og hvilken by passer bedre til dette en Singapore?

Det tar ikke mer enn 3 raske timer med fly fra Bali til Singapore, og det første som slår en er hvor ren og grønn denne byen er
I Singapore har man bevist ivaretatt naturen for å lage en idyllisk atmosfære, bevare dyreliv og opprettholde en god kvalitet på luften. Det er også stort fokus på forsøpling og renhold, noe som vises veldig godt.

Vi bodde på Marina Bay Sands, som er det ikoniske hotellet som ser ut som et cruiseskip.

Dette var helt gigantisk, og vi hadde en nydelig utsikt mot den berømte hagen. Marina Garden By The Bay.

Våre to dager i Singapore gikk fort unna, men vi rakk å sjekke ut byen, kjøpesentre, Chinatown og en utrolig kul Skybar på taket av hotellet – Cé La Vi.

Tips:

Ikke kast tyggis på bakken. Dette er nemlig ulovlig.

For de som ønsker litt action er det anbefalt å ta turen til Universal Studios.

Ta med deg en god appetitt. Singapore er et Mekka for foodies.

Etter 3 utrolige uker i Asia, var det til slutt på tide å reise hjem igjen.
Vi startet å planlegge neste tur allerede hjemreisen. Asia var helt Fantastisk!

Legg igjen en kommentar

Nylige reiser

Bali Instagram Tour

Stikkord